حبیب الله دریس

حبیب‌الله صادقی در سال ۱۳۳۶ در تهران در خانواده‌ای سنتی در محله تهران نو چشم به جهان گشود. از همان سالهای کودکی در محل کار پدر با نام روزنامه اطلاعات آشنا شد، همانجایی که سالها بعد او و یکی از برادرانش به عنوان روزنامه‌نگار در بخش تحریریه مشغول به کار شدند. نخستین بار نقاشی را در ۸ سالگی شروع کرد و از همان دوران جرقه‌های علاقهٔ وافر او برایش روشن شد. همزمان به نقاشی عطش و نیاز او به ادبیات نیز اوج گرفت.

در سال ۱۳۵۲ در امتحان ورودی هنرستان هنرهای زیبا پسران تهران پذیرفته شده و در سال ۱۳۵۵ موفق به دریافت دیپلم از همان هنرستان با نمره ممتاز گردید. در همان سال پس از قبولی در کنکور در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران پذیرفته شد. او از محضر استادانی همچون اصغر محمدی، محمود فرشچیان، مهدی حسینی، مجید مهرگان، هانیبال الخاص، مارکو گریگوریان، پرویز تناولی، حبیب الله آیت‌اللهی، جواد حمیدی و محود جوادی پور بهره جسته است. دوره تحصیلات کارشناسی ارشد را در دانشگاه تربیت مدرس به پایان رساند و پس از توقفی چند ساله دوره دکتری پژوهش هنر خود را نیز در همان دانشگاه به پایان رسانید.

سوابق کاری و فعالیت‌ها

  • طراح، نقاش، گرافیست ،تصویر ساز، کاریکاتوریست
  • کاریکاتورها و طرح‌های او را از سال ۱۳۵۸ تا به امروز در نشریات مختلف داخلی و خارجی مانند روزنامه اطلاعات، مجله ادبستان، اهل قلم و دیگر نشریات می توان دید .
  • او طراح جلد بسیاری از کتابهای منشتر شده از سال ۱۳۵۷ تاکنون می باشد.
  • از سال ۱۳۸۰ به عنوان عضو رسمی انجمن خبرنگاران بین‌المللی IFJ می باشد.
  • در سال ۱۳۷۹ به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران انتخاب گردید و پس از آن به طور مستمر با این نهاد همکاری داشته است.
  • در سال ۱۳۸۴ به ریاست موزه هنرهای معاصر تهران انتخاب گردید و با وجود مشکلات متعدد در دستگاه فرهنگی کشور موزه هنرهای معاصر تهران در تاریخ خود یکی از دوره های طلایی خویش را تجربه کرد.
  • در این دوره بارها نهادها و افراد مختلفی سعی بر بیرون بردن و فروش آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران کردند که هر بار با مخالفت و مقاومت بیشتر و محکمتر او مواجه شدند.
  • گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران شامل آثار هنرمندانی چون جکسون پالاک، فرانسیس بیکن، پابلو پیکاسو و دیگر هنرمندان مطرح دنیاست که در رژیم قبل برای موزه به قیمت بسیار بالایی خریداری شده بود.
  • سابقه آموزشی

    او در سال ۱۳۶۴ اولین کلاس طراحی خود را در دانشکده دانشگاه هنرهای زیبا به عنون استاد برگزار کرد و از آن زمان تا به امروز بیش از بسیاری از هنرمندان نسل جدید از آموزشهای او بهره برده اند. او در دانشگاه‌های مختلفی همچون دانشکده هنر دانشگاه شاهد، دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه الزهرا و در سال‌های اخیر نیز در واحد هنرو معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز به آموزش و راهنمایی دانشجویان در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد پرداخته است. در اواسط دهه ۸۰ نیز کلاسهای آموزشی طراحی در آتلیه شخصی خود دایر نموده بوده است.

    نمایشگاه‌ها

    نمایشگاه‌های برگزار شده وی را می توان بالغ بر ۲۸۰ نمایشگاه داخلی و خارجی دانست که در کشورهای مختلفی همچون ژاپن،ایالات متحده امریکا،لهستان، کانادا،انگلستان، فرانسه، آلمان ، اتریش ، ایتالیا، سوریه، لبنان، مراکش، مصر، و...... اسپانیا

    جوایز

    او برنده مسابقات طراحی هلند و نفر برگزیده مسابقات هنرهای ظریفه ژاپن در سال ۱۹۹۱ میلادی می باشد. هنرمند مجسمه ساز ژاپنی کی ایچی اوریو در از اثر هجران او در پارک هاراجیکو توکیو تندیسی به ابعاد ۶۸ متر در طول و ۳/۵ متر در عرض از جنس برونز، شیشه و کاشی ساخته است. از همین اثر مجسمه ساز ژاپنی مدالی به شعاع تقریبی ۱۰ سانتی متر ساخته است ، که این مدال به عنوان نشان بین‌المللی فرهنگ از سوی ژاپن به کشورهای دیگر اهدا می شود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد